Which regulation mandates drydock at 15 years of age for non-ESP vessels?
Short answer
| Age | Requirement | Regulation |
|---|---|---|
| ≥ 15 years | Bottom inspection in dry dock | MSC.105(73) anx-3 §1 |
- Premise: False — non-ESP vessels have drydock requirement
- Regulation: MSC.105(73) anx-3 §1
- Requirement: At 15 years, bottom inspection in dry dock
Full answer
The full answer explains each point step by step, with the regulations and figures behind it and the discussion from other candidates. It is in the MEO Class I section of the Marine One forum, open to members enrolled for the MEO Class I exam.